طب اسلامی راه حل فراموش شده
طب در مجموع به هرچیزی که بتواند در راستای سلامتی انسان مؤثر باشد. چه در درمان جسم و چه در درمان روح، گفته میشود که همگی توسط پروردگار تبارک و تعالی در طول قرون گذشته هدایت شده. گرچه به نام دانشمندان متفاوت ثبت باشد. طب اسلامی راه حل فراموش شده :
طب اسلامی راه حل فراموش شده
پس آیا این درست است که اصل علم طب قدیم از الهامات وحیانی سرچشمه گرفته است؟
تا آنجایی که من بهعنوان یک محقق، تحقیق کردم، هر چیزی که در حال حاضر در دنیا بهعنوان علم نامیده میشود و مفید برای جامعه بشری در زمینه سلامتی روح و روان و جسم فرد است، هیچکدام متعلق به علم غیرخدایی نیست و غیر از این هرچیزی که امروزه بهعنوان طب امروز مطرح است قطعا برای بشر مضر است..
علم طب اسلامی چیست ؟
هرجا که بررسی میکنیم میبینیم که تماما اینها طریق بیانشان این است که از خودشان چیزی نداشتند و از جای دیگری الهام گرفتهاند یا به هر حال علمی است خدایی؛ ولو گرچهکسی بیاید و این علم را به دیگری منتسب کند. یا زکریای رازی هر چیزی که عنوان میکند، از علومی که از گذشته بهدست آورده یا در زمان صدر اسلام بهدست آمده یا خودش شخصا روی آن کار کرده، از کلام او مشخص است که مطالب را متعلق به خودش نمیداند.
چیزی متفاوت از آن مبانی است که امروزه طب مدرن بر اساس آن فعالیت خودش را سازماندهی میکند؟
مبانی طب اسلامی بر اساس یک چهارچوب بسیار مشخص و ساده تدوین شده است. طب اسلامی قدرت و عظمتش بیشتر به جهت مبنای مستحکمی است که دارد که این مبنا در قبل از اسلام هم به شکلی ضعیف وجود داشته است. برخی میگویند به اسلام ارتباطی ندارد؛
ما هم نمیگوییم که حتما به اسلام ارتباط دارد، بلکه میگوییم که به خدا ارتباط دارد. این مبانی را خدا بر اساس فهم ما از زمان خلقت بشر و به تناسب کشش و توان فهم ما در اختیار ما قرار داده است و وقتی به اسلام رسیده آن را کامل کرده. اگر ما بگوییم اسلام طب ندارد باید بگوییم که انسان طب نداشته است.
طب اسلامی راه حل فراموش شده
نظرتان در مورد رابطه طب سنتی و اسلامی چیست؟
هرچند که برخی دوستان ما از واژه طب سنتی استفاده میکنند اما اینکه دشمنان ما علاقه دارند از این کلمه استفاده کنند، بهخاطر آن است که اسم اسلام نیاید. البته بهنظرم اگر در ایران به این طب، پزشکی ایرانی هم بگوییم، گفتهایم طب اسلامی، چرا؟ چون طب سنتی طبی است که قبل از اسلام بوده.
آن سنتها تجمیع شدند و به هر حال تبدیل شدند به طبی که در دورانی این طب توسط برخی به اروپا رفت و در یونان شکل دوبارهای گرفت و آنها هم رویش کارهای خوبی کردند
در یک عصر دیگر ایرانیها بهخصوص در دوران اسلام قدرتمند شدند و رفتند علم خودمان را از آنها گرفتند .
در دانشگاه جندیشاپور پروراندند و روح اسلام را در آن دمیدند و الان هم که صحبت میکنند. میگویند طب بوعلی و طب رازی. اینها همه از پیشروان دین اسلام بودند.
کتابهای همهشان را که میخوانیم از نوشتهها مشخص است که انسانهای متدین و مؤمنی بودهاند. از بیانات اینها مشخص است که همه کارهایشان برای خدا بوده است. میتوانیم بگوییم پزشکی ایرانی یا بگوییم طب جامع ایرانی. ولی در مجموع ما مدیون اسلام هستیم.
اگر اسلام نیامده بود بهنظر من اصلا ما شکوفاییای در دوران صفویه در شاخههای مختلف نداشتیم. نه معماری اسلامی داشتیم، نه نجوم اسلامی به این قشنگی داشتیم، نه طب اسلامی و همه اینها را نداشتیم.
کلیدواژه ها : علم طب اسلامی ، طب اسلامی چیست؟