هضم غذا در طب اسلامی :
?امام صادق علیه السلام:
خوردن “انار” همراه پیه اش بعد غذا موجب هضم غذا می گردد.
?پیامبر اکرم صل الله علیه و اله:
خوردن ترکیب “آویشن و سیاه دانه” و زنیان تاثیر قوی در هضم غذا دارد.
♻️ نکته:سیاهدانه آسیاب نشود.
? امام صادق علیه السلام:
“پنیر” موجب هضم غذای قبل می گردد.
? امام صادق علیه السلام:
“ریحان کوهی” یکی از خصلت های هشت گانه ان هضم کننده گی غذاهاست.
? پیامبر اکرم صل الله علیه واله:
“خرمای برنی” یکی از خصلت های نه گانه آن هضم کننده گی غذاهاست.
? امام رضا علیه السلام:
“زرده تخم مرغ” موجب هضم غذا می گردد.
? پیامبر اکرم صل الله و اله و سلم:
“شیر شتر” برای ناراحتی معده مفید است.
? امام صادق علیه السلام:
“ترب” هضم کننده غذاهاست.
? پیامبراکرم صل الله علیه واله:
خوردن “کاهو” موجب هضم غذا می شود.
? امام رضا علیه السلام:
خوردن و جویدن “کندر” موجب هضم غذا می شود.
? امام صادق علیه السلام:
خوردن “گلابی” بر روی غذا سنگینی سر معده را بر طرف می کند.
? منبع:الکافی ج 6 ص358
قوانین هضم غذا در طب اسلامی
قانون 1: زمان غذا خوردن
انسان باید در زمان اشتهای واقعی اقدام به غذا خوردن کند و بدون اشتهای صادق غذا نخورد. این زمانی است که غذای قبلی کاملا هضم شده است و ادرار نضج پیدا کرده است. یعنی رنگ آن از بی رنگی به سمت ترنجی و پررنگ شدن رفته است. همچنین شکم از زیر سینه با ناف سبک شده است، بوی غذای قبلی در بادگلو نیست، نبض کوتاهتر شده است، حواس ظاهری تیزتر شده است و احساس تشنگی به وجود آمده است.
قانون 2: زمان دست کشیدن از غذا
قبل از این که کاملا سیری اتفاق بیافتد، باید دست از غذا خوردن کشید؛ چرا که غذا برای هضم شدن نیاز به فضای بیشتری دارد و اجزا آن از هم فاصله می گیرند. حال اگر حجم معده کاملا پر شده باشد، باعث تشویش و اختلال هضم و بروز نفخ و سوءهاضمه خواهد شد.
قانون 3: جویدن غذا و طول مدت غذا خوردن
لقمه های غذایی باید کوچک برداشته شوند تا بتوان آن ها را به خوبی جوید. جویدن کامل غذاها باعث پیشگیری از سوءهاضمه، نفخ، یبوست و بسیاری از اختلالات دیگر خواهد شد؛ چون هضم غذا از دهان آغاز می گردد. این کار باعث طول کشیدن بیشتر غذا خوردن شده و از پرخوری نیز پیشگیری می کند.